• Links:

  • Zoeken

  • Over Wout733:

  • Nieuwe campagne

    In 2023 lag ik 9 weken in het ziekenhuis waarvan 6 weken op de IC. Daar kwam ik erg verzwakt en mager uit. Daarlangs hebben de medicijnen goed hun werk gedaan maar tevens ook sporen achtergelaten in mijn lichaam. Nu werk ik hard aan het herstel met als doel zo sterk mogelijk weer terug te komen. Dit dmv goed eten en drinken, mediteren met binaural beats, positiviteit, fietsen, fitness en wandelen. Daarlangs mijn gitaarspel/zang te verbeteren want dat is nog erg matig. Tenslotte wil ik bijdragen bij projecten in het ziekenhuis zoals "afvallen minimaliseren tijdens IC" en het herstellen na IC verblijf en podcasten maken.
  • Meta

Archive for maart, 2008

samenvatting op Veronica

Geplaatst door admin op 28 maart 2008

Da afsluiting ; vanavond om 00.05 uur op Veronica een samenvatting van de Heroes Legend.

He he weer thuis

Geplaatst door admin op 25 maart 2008

Na een lange reis zijn we weer terug in Bergeijk. Door problemen aan het vliegtuig moesten we het vliegtuig nemen naar Tripoli en daarna een vlucht naar Dusseldorf. Dit was natuurlijk supervervelend voor Sam die ons zou afhalen in Brussel maar daar aangekomen een grote bocht moest nemen en vervolgens naar Dusseldorf afreisde om ons daar alsnog op te halen. Super Sam bedankt. Het huis was mooi versierd door de kids en er kwamen flink wat mensen even een kijkje nemen. Een nachtje in eigen bedje beviel uitstekend en vanmorgen maar weer naar het werk. Een prachtige ervaring rijker en belangrijker weer enkele motorvrienden erbij zoals Cor, Robbie Rademaker, Marcel, John, Rico, Herald, Henri, Viktor, Wil Wouters, Frans Verhoeven, Marcel Vermey en nog vele anderen.

23 maart FINISH!!

Geplaatst door admin op 23 maart 2008

24 maart 9:24 uur Schitterend einde

Na het rondje op Lac Rose in Dakar zijn we de finish gepasseerd. Dit was echt super. We hebben er maar een flinke pint op gepakt. Daarna motor zuiver laten maken en enkele vitale parts verwijderd zoals oa de gps. Toen direct de motor in handen gegeven van de monteurs van het Dessert Rose team die het gehuurde blok eronder uit haalde. Tenslotte hebben we de motor naar de haven gebracht voor het laden van de motors in containers voor transport naar Antwerpen.
Op het afsluitingsfeest mochten Jan en ik het podium betreden voor het behalen van de derde plaats in de team eindrangschikking.

Etappe 15: Chott bull to Pink Lake Dakar

Geplaatst door admin op 22 maart 2008

SMS Wout: Geweldig nieuws! Team 733 (jan en ik dus) zijn vanavond naar het podium geroepen omdat we derde zijn geworden in de totaalstand.

14:42 uur Wout is net de finish gepasseerd! Hij heeft het gehaald! GEFELICITEERD PAP!!!

13:05 uur De mannen zijn vandaag de grens met Senegal gepasseerd en hebben toen een asfalt weg gehad richting Dakar. Ze zullen zich onderweg verzamelen zodat ze met z’n allen naar ‘Lac rose’ kunnen rijden.

315 km naar Lac rose het mooie Lac Rose. We gaan het halen. Vandaag wil ik iedereen bedanken voor de belangstelling en de hulp in wat voor vorm ook. Het was geweldig. Oja Peter en Jo wat ga ik nu voor uitdaging ga zoeken? Weet ik niet. Ik hoop maar dat Frans en onze Chris niet teveel gefietst hebben want ik zal er anders aan moeten geloven. Ik wil vandaag iedereen bedanken die dit voor mij mogelijk gemaakt hebben;mijn eigen gezinnetje, de sponsoren in het bijzonder, Jan Lemmens, Oranjedak, Rosada, de organisatie van Heroes Legend, Flying Dakar team van Bart franssen, Alle deelnemers in het bijzonder Henk Vercoelen en Jan van Woerkum. Peter Baeten, Bjorn, Herman Sesink, Jack van der Velden, Johan Boonen, Fitfactory team, Cornelien Bayens, Frank, Luc, Robert, Jan van Dingen, Lia, Fredje Westerveld, AST Team Peter en Piet, Ron, Richard van Merchandise.nl, KTM Nederland, Walter en Sabine van PDM, Wil Kolen, Frank, John
Ik hoop echt niemand te vergeten.
Allemaal super bedankt!

Hieronder nog een paar foto’s van Wout en de motor van Wout. (Zijn haar is flink gegroeid de afgelopen 2 weken!)

Etappe 14: Foum El Tiziqui naar Chott Bull

Geplaatst door admin op 21 maart 2008

Morgen is de allerlaatste rit. Dus nog 1 keer VLAMMEN en dan is Woutje in Dakar!!!

Wout heeft er nog steeds zin in…

OPROEP: wij zijn bezig met het maken van een boek van deze hele ervaring voor Wout, met hierbij alle reacties van de website. Vandaar onze vraag of jullie allen reacties willen plaatsen! Leuk voor in het boek… BEDANKT

12:38uurVia tracking zien we dat de rijders inmiddels de eerste special hebben gereden en nu een stuk afsnijden richting de 4de special. Jan en Henk zijn al bijna daar aangekomen.

9.45 uur Vandaag 635 km, één van de langste dagen. Althans dat zou het moeten zijn. Omdat vanacht een groepje van 11 personen de nacht heeft doorgebracht langs de route, worden vandaag de 2de en 3de special gecancelled. Want de organisatie wil eerst wachten totdat dit groepje bij het bivak is, alvorens er gestart wordt aan de route van vandaag. Door het cancellen van deze specials hebben ze wat meer speling. Voor veel deelnemers was dit een prettige mededeling aangezien het echt bloed heet is!

10 uur: Vanacht in het Veronica filmpje had Martin Utberg het erover dat hij die dag was meegereden met de ’snelle jongens.’ En wie zou hij daar nou mee bedoelen??? Wout en Henk kwamen vanacht dus voorbij bij de Veronica uitzending

Etappe 13: Atar naar Foum el Tiziqui

Geplaatst door admin op 20 maart 2008

Wout heeft vandaag super goed gereden! Het is er alleen een beetje warm (45 graden). In het ‘teamklassement’ staat Wout samen met Jan op de 10de plaats!
Een aantal rijders slapen vannacht langs de route van vandaag. Voor hen was het te laat om nog helemaal naar het bivak te rijden dus is er voor deze rijders een klein bivak opgezet. Morgen staat er weer meer dan 600 km op het programma.


Klassement na 19 maart
1: nr 36 Pau Soler
7: nr 14 Wilhelmus de Greef
18: nr 182 Jan van Woerkum
20: nr 28 Frans Verhoeven
23: nr 76 Henk Vercoelen
29: nr 82 Wout Theuws
33: nr 186 Ruud Franssen
53: nr 26 Bart Franssen
56: nr 86 Christel Franssen

MAURETANIE, here we are…

10.10 uur Het gaat goed met onze Wout. Zo’n 33 kilometer ten zuiden van Atar duiken we de duinen in. Op dezelfde plaats waar Dakar in 2004, 2006 en 2007 ook langskwam. Met de hoge temperaturen die we nu hebben (zeer ongewoon deze tijd van het jaar) belooft het weer een mooi dagje te worden... Wout rijd net als gisteren vooraan bij de eerste 10. Hij gaat als een speer… hij is al bijna op de helft van de route van vandaag… Wel heeft hij veel last van de hitte, zo’n 40 graden!

Over een afstand van 195 km
Vallei van de Draa
De Vallei van de Draa ligt in Zuid – Marokko en vormt min of meer de noordelijke grens van de Marokkaanse Sahara. Oorspronkelijk was het de langste Marokkaanse rivier (1000 kilometer). Na de bocht bij het plaatsje Mhamid verdwijnt de rivier in het woestijnzand. De bedding is over het algemeen droog, behalve na heel veel regen. Bij Ouarzazate is het watervolume echter genoeg voor het bouwen van een stuwdam.
Een langgerekte tuin
Over een lengte van meer dan 300 kilometer is de Draa een langgerekte, ononderbroken oase. In die nauwe vallei wisselen palmplantages zich af met oleanders, mediterrane vruchtbomen zoals vijgen en granaatappels en wat akkerland. Daartussen ligt een aantal kleine en enkele grotere ommuurde dorpen met een simpele bouwstijl. De vallei is een van de mooiste routes door Marokko, met steeds op de achtergrond de immense steenrijke woestijnplateaus.

Zonsopgang in woestijn
Vanuit Erfoud (maar ook vanuit Zagora) kun je ’s morgens 50 kilometer verderop boven op een zandduin van 100 meter hoog de zonsopkomst bewonderen. Je merkt dan ook goed hoe kil de woestijn ’s nachts is geworden. Trui of jasje meenemen dus! Overdag is de woestijn niet zo mooi doordat het felle zonlicht alles weerkaatst en flets maakt, maar bij zonsopkomst en -ondergang zie je pas echt die fraaie kleurschakeringen goed uit de verf komen.

Etappe 12: Bou Lanar naar Atar

Geplaatst door admin op 19 maart 2008

Henk Vercoelen…


15 uur Het is te merken dat Wout even niet op zijn motor heeft gezeten want hij gast er vandaag op los! Volgens de tracking zijn Wout en Jan al bijna bij het bivak! Henk Vercoelen heeft vandaag problemen met zijn motor want hij staat al een tijdje stil.

Vandaag gaat het over 417 km. Wout zal weer van start gaan! Gisterenavond tot laat bezig geweest met zijn motor, en nu weer gas erop! De tracking doet het op dit moment niet, maar we gaan er van uit dat hij op dit moment door Mauretanie heen raast…!

Vandaag even iets over de bivaks. We moesten oa meebrengen: tent, slaapzak, grondmatje, hoofdlamp, zonnebril en een klok. Op de bivak kan je terecht bij de mannen van Hubert Auriol voor vragen over de tocht, de competie stand, het roadbook etc. Er is een groot posting board waar alles aangeplakt is. Het roadbook voor de volgende dag wordt om 19.30 uur uitgereikt. Dan werk je er helemaal doorheen. Je markeert aanpassingen door de organisatie maar ook gevaarlijke punten en punten die je echt moet weten bijv benzinepompen. Gelukkig heb ik dit al ooit gedaan in de Alto vorig jaar dus dat scheelt. Op het bivak is tevens een medisch team aktief en je kunt er naar toe met je vragen of problemen. Tevens is er tenslotte een drankbar opgericht waar je vooral moet zorden dat je Camelbag voor morgen gevuld is. Trouwens tippie van Henk in de camelbag doe ik een paar vitame’ C pillen. Verder gaan er dan een paar energierepen, wat vloeibare voeding van Henry en vitamine’s in .

In de Veronica uitzending van vanacht werd Wout zijn maatje, Jan van Woerkum, geinterviewd

Etappe 11: Porto Rico naar Bou Lanuar

Geplaatst door admin op 18 maart 2008

Deze foto’s ontvingen wij van Team Haarsteeg! De minister van Cultuur was in het bivak op bezoek.


346 km vandaag en we steken de grens over naar Mauretanie

Inge: Op deze foto is te zien hoe de rijders douchen. Gewoon: ff stoppen, de zee in en weer door gassen!

Etappe 10: Laayoune Porto Rico Dakla

Geplaatst door admin op 17 maart 2008

17:01 uur Wout stuurde net een smsje dat hij vandaag wel gestart is maar nu stil staat met pech. Op tracking zien we dat hij al vanaf half 11 vanochtend stil staat. Wout baalt enorm!

12:18 uur In de Veronica uitzending van vannacht kwam Wout in beeld. Hierin zie je hoe (onder andere) Frans Verhoeven mee hielp met het repareren van Wout zijn motor. (Terugkijken kan via www.veronicatv.nl)

11:54 uur Op de site van rallymaniacs lezen wij dat er tijdens de briefing is aangegeven dat het aan de rijders zelf is of ze wel of niet de specials vandaag gaan rijden. Via het tracking programma zien we dat Wout op dit moment niet aan het rijden is.

Dit vonden wij op de site van de familie Franssen (www.flyingdakar.nl)
Bart Franssen was gisteren stil gevallen met zijn motor. Toen hij deze in de bezemwagen wilde laden stopte er een Franse deelnemer die zijn machine achter in de jeep had staan. Niet omdat die stuk was maar omdat hij zelf niet meer kon of wilde. De fransman stelde zijn motor aan Bart Franssen ter beschikking en Bart’s motor werd in de jeep mee naar de finish genomen. Deze zelfde Franse deelnemer kreeg onderweg naar de Finish met de jeep een aanrijding met een vrachtwagen van iemand van de lokale bevolking, en is bij dit ongeluk om het leven is gekomen!! In eerste instantie dacht men dat Bart Franssen er ook bij betrokken was omdat zijn motorfiets met het nummer 26 in de jeep stond.

Verkeersongeluk: Via de telefoon bereikte ons het bericht dat er gisteren avond een Franse deelnemer overleden is als gevolg van een verkeersongeval op de openbare weg. In het donker is net buiten Laayoune een lokale vrachtwagen op de verkeerde rijbaan terecht gekomen en is frontaal op een deelnemer gereden. Iedereen in het bivak is door het ongeval zwaar aangeslagen, tijdens de briefing deze morgen zal er duidelijk worden gemaakt hoe het programma er deze dag uit gaat zien. Wout is natuurlijk ook aangeslagen, maar maakt het verder goed.

528 km vandaag dat wordt wel wat he Zandduinen. Vandaag iets over het eten. Iedere morgen wordt 90 minuten voor de start het ontbijt genuttigd. Tevens krijgen we een lunch mee voor onderweg. s’Avonds is er een buffet ,of zeg maar afhaaltafel, dat geopend wordt vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur. Tips van het GGD waren: wantrouw rauw, eet geen fruit met schil, salades of rauwkost. Pas op met vliegen op het eten. Geen ijs of ijsblokjes. Ik neem iedere dag de energie repen en de sportdrank mee in de tas. Dit helpt en vooral ik kan erop vertrouwen dat het in orde is. Henry van de Fitfactory heeft dit uitstekend uitgezocht voor mij.

Etappe 9: Fort Bou Jerif naar Laayoune

Geplaatst door admin op 16 maart 2008

Jan in actie! (foto via Rallymaniacs)Op de site van Rallymaniacs trof ons het bericht dat Pierre Karsmakers waarschijnlijk zijn voet heeft gebroken. 60km voor het bivak heeft hij een aanrijding gehad met een andere motorrijder.

Wout en Jan zijn om 20:14 uur bij het bivak aangekomen. Het was vandaag een zware en lange rit. Bij Wout is het asje van de versnellingsbak krom waardoor hij niet van zijn 2 naar zijn 3 kan schakelen. Dit gaat hij vanavond nog proberen te repareren. De AST schokdemper werkt perfect!

13:52 uur Zojuist heeft Wout gebeld. Hij heeft de gehele avond aan zijn motor gesleuteld met uitstekende hulp van Frans Verhoeven, Wil Wouters en Raaijmakers. Hierdoor heeft hij vandaag 2 versnellingen en af en toe een 3de versnelling. Op dit moment staan ze aan zee stil aangezien de proef door de organisatie aangepast wordt. Ook vertelde hij ons dat hij gisteren door Veronica geinterviewd is. Dus mis de aankomende uitzendingen van Veronica niet! (je kunt deze uitzendingen altijd terugkijken via www.veronicatv.nl)

12:13 uur Ook rallymaniacs schrijven vandaag over de kapotte versnellingsbak van Woutje:
Vandaag staan de deelnemers een relatief eenvoudige etappe te wachten. Twee specials staan op het programma, over een mooi glooiend en slingerend terrein. Gisterenavond zijn tot laat nog deelnemers binnen komen druppelen. Sommige zijn de ochtend al met problemen begonnen. Wout Theuws, rijdend op een KTM 525EXC, zal deze dag nog lang gaan heugen. Alleen zijn eerste en tweede versnelling zijn nog werkend, de rest heeft het af laten weten.

Wout is onderweg… op het juiste pad (zo te zien op de tracking)

8.30 uur smsje van Wout: Gisteren hebben we de achterstand moeten inhalen, 630 km. Poe poe, ik had de laatste 200 km nog maar 2 versnellingen. Na een avond sleutelen gaan we het vandaag weer proberen!
Ome Yes heeft Wout vanmorgen nog aan de telefoon gehad: het is zwaar maar geweldig. Ze zijn rond half 8 gestart.

520 km vandaag voor de kiezen laat maar komen die handel. Vandaag even over de eventuele ongemakken bijv muggenbeten. De ziektes waar tegen gewaarschuwd wordt zijn: gele koorts, Malaria en Dengu. Alle ziektes worden overgebracht door muggen. Dus inentingen en voorzorg nemen tegen muggenbeten. Lia de buurvrouw heeft enkele mooie hulpmiddelen gemaakt en die gebruik ik ook want ik word altijd gestoken door muggen simpel zat. Verder moeten we oppassen voor tekenbeten in verband met de ziekte van lyme.
‘t Best kunnen middelen gebruiken die 20 tot 50 % DEET diethyltoluamide bevat gebruiken en het muskietennet wat Lia gemaakt heeft impregneren met permetrine. Nu moet je toch wel wat geluk hebben met deze materie.

Etappe 8: Akka Iguiren naar Fort Bou Jerif

Geplaatst door admin op 15 maart 2008

Klassement op 15 maart:
1: nr 184 Johannes Bourgondien
15: nr 82 WOUT THEUWS
22: nr 14 Wilhelmus de Greef
25: nr 28 Frans Verhoeven
36: nr 76 Henk Vercoelen
42: nr 186 Ruud Franssen
47: nr 26 Bart Franssen
55: nr 86 Christel Franssen
60: nr 182 Jan van Woerkum

Vandaag was een lange en zware dag. De deelnemers hebben hun grenzen weer kunnen verleggen. In een special was een lange bergpas opgenomen, met zeer steile afgronden. Hoewel ze hun hoofd er goed bij moesten houden wisten enkelen toch te vertellen dat het een uitzonderlijk mooie omgeving was.

Wout vandaag in actie…


20.00 uur: zo te zien op de tracking is wout in het bivak aangekomen. Nog niet iedereen is binnen. De afgelopen dagen waren ontzettend zwaar. Iedereen is moe, ook het materiaal heeft het zwaar te verduren. Al met al is na een week Heroes Legend 2008 wel gebleken dat de vorige 2 edities een stuk makkelijker waren, en dat 2008 steeds meer op de ‘echte’ Dakar begint te lijken.

Via de website Rallymaniacs verkrijgen we de volgende informatie: Na de zware dag van gisteren, waarbij de laatste deelnemers nog om zes uur vanochtend het bivak inkwamen, was het een betrekkelijk eenvoudige dag vandaag. Door een zandstorm, die in de loop van de ochtend opkwam, kon de helicopter niet vliegen en werd besloten de special af te gelasten. De storm was echter weer net zo snel verdwenen als dat hij opkwam, en later in de middag kon de special alsnog van start. De route was deels snel, deels technisch, maar over het algemeen makkelijk. Een niet te missen spoor leidde naar Foum Zguid (finishplaats in Dakar 2007) waar op een terrasje nog even genoten kon worden van een hapje en een drankje. Eindelijk even tijd voor wat ontspanning voor de deelnemers, na een aantal pittige dagen.

451 km te gaan vandaag. Laten we eerst eens iets zeggen over het tanken.
Tanken:
Aan het benzinestation is een sport aan zich. Natuurlijk niet de motor uit het oog verliezen dan loopt zeer waarschijnlijk fataal af ..In de binnenlanden zijn geen steden maar alleen maar een soort nederzettingen. Er rijden bijna geen auto’s dus benzinestations zijn er niet.
Enkele handige jongens verkopen benzine uit 5 liter flessen waar ze natuurlijk maar 4 liter in doen. Bij het tanken komt de gehele nederzetting op je af. Bedelen en troep proberen te verkopen en dit uit volle macht. Mensen staan echt je aan te kijken ofdat je iets speciaals bent, maar dat is niet zo natuurlijk. We zijn niets meer dan zij maar het doet wel angstig aan hoor …Wij tanken echter heel veel bij de organisatie of bij Bart.

Etappe 7: Mhamid naar Akka Iguirn

Geplaatst door admin op 14 maart 2008

20.00 uur: Het bivak is iets ten zuiden van Foum Zguid en daar is nu vrijwel iedereen binnen, ook de auto’s. Die “wolk” onderin beeld is het bivak voor deze nacht.


17.00 uur: Intussen is Wout(nr 82) nog een beetje aan het trainen en komen er uit het Noorden 7 dwaalgasten, waaronder Cristel Franssen richting het bivak.


16.03 uur: Net Wout aan de telefoon gehad. Ze konden vanmorgen niet weg wegens een zeer zware zandstorm. Vandaag gaan ze nog een klein stukje verder naar een geïmproviseerd bivak, bij Foum Zguid (volgens Rallymaniacs). De stemming zat er nog goed in ondanks dat het gisteren een erg zware dag was met 650 km en in het donker thuiskomen voor velen.

Etappe 6: Erg Chebbi naar Mhamid

Geplaatst door admin op 13 maart 2008

20.00 uur: Volgens de Tracking is Wout nu binnen en dat kunnen er nog een tiental niet zeggen. Kijk maar eens op het plaatje!!


16.33 uur: Uiteindelijk gaan ze ook vandaag, zo te zien, weer over de weg verder, met een grote lus linksom. Waarom???


14.34 uur: Ze staan nog steeds stil.
Klassement na dinsdag (1 proef) en woensdag (2 tellende proeven):
1. nr 36 Soler Pau
14. nr 28 Frans Verhoeven
18. nr 76 Henk Vercoelen
19. nr 82 Wout Theuws
24. nr 14 Willy de Greef
26. nr 26 Egbert Franssen
28. nr 86 Christel Franssen
43. nr 186 Ruud Franssen
65. nr 182 Jan van Woerkom
68 deelnemers op de motor.

14.00 uur: Inmiddels staat er een grote groep, waaronder Wout, al minstens een uur stil bij het begin van de 2e special. Aan het eind van die special is nog geen auto van de organisatie te bekennen (kies: “orga” via tracking) dus die stop lijkt me niet helemaal gepland. Er zijn overigens nog steeds een stuk of 10 motoren aan het dwalen in het gebied waar bijna iedereen fout reed.

11.39 uur: Het gaat nog steeds niet helemaal goed. Willy de Greef (14) is al de grens met Mauretanie over en zelfs Frans Verhoeven (28) is het even kwijt.


10.43 uur: Gaat dit wel helemaal goed?


8.23 uur: De route van donderdag 13 maart. O_10 is start; vandaag zijn ook de checkpoints zichtbaar. Van groen naar rood is steeds een special. Volgens Rallymaniacs wordt er vandaag eerder gestart en volgens de site van Heroeslegend zijn er vanaf gisteren uitslagen; dus niet.


Vandaag 393 km met weer 3 specials nl eentje van 108 km, eentje van 68 km en tenslotte de laatste 47 km. Hier komen we in een eerste serie zandduinen en kunnen we aan het einde van de dag al een beetje leren rijden in deze duinen.
Ongeloofelijk wat zijn die mooi. Plotseling denk ik aan het intervieuw van Henk Knuiman dus uh niet door de sporen. Maar je zakt er gewoon in. Je moet blijven rijden tot boven en dan even kijken en door rijden niet stilstaan want dan zak je weg en als je wegzakt dat is het even graven hoor voordat je weg bent. Vergis je niet als je zo boven op zo’n duin staat. Dat gaat af en toe 10 meter steil omlaag. Dat zijn echte gaten.
Toch bevindt zich over de duinen een hard laagje zand. Een beetje gedoseerd omhoog gaat het beter. Al met al een beleving op zich al. Alleen Jacqueline toch goed dat we in de Planteus geoefend hebben met de GPS. Hier is het wel een noodzaak om dit ding continue in de gaten te houden. Vooral het rijden op graden gaat me goed af. Ik orienteer me op advies van Henk ook een beetje op de zonnestand .

Etappe 5: Borj de Bel Frissate naar Erg Chebbi

Geplaatst door admin op 12 maart 2008

00.26 uur: SMS van Wout: “Zware dag vandaag; tot middernacht aan de motor gewerkt.”
18.35 uur: Intussen is de etappe wat al te lang uitgevallen en worden de rijders achter Wout, Johannes van Woerkom en Willy de Greef, evenals de (meeste?) auto’s het laatste 1/3 gedeelte over de weg geleid. Niet over de groene route, maar over het gele weggetje. Lekker geregeld voor de mannen die wel alles hebben gereden. Henk Vercoelen, Johannes en Wout zijn bijna binnen.


16.36 uur: Zou die ook strafpunten krijgen als hij afsnijdt?


13.47 uur: Het zijn gewoon snelwegen daar, kijk maar hoe hard Wout rijdt.


10.38 uur: Ze zijn onderweg en ik moet zeggen: ziet er wel spectaculair uit op die satellietbeelden.


De route vandaag (Wout heeft nr 82; O-10 is Eric Verhoef, die rijdt ver voor hen uit.

SMS-je van Wout(dinsdagavond): We liggen net in bed; het is 2 a 3 graden dus goed te doen. Tentje is perfekt. Vandaag was niet zwaar, wel moeilijk dat navigeren. Wat prachtig om dit mee te maken. Vijf minuut 43 sec te laat op special 1; special 2 is eruit gehaald. Groeten, Wout.

Henk schrijft: Gisteren dinsdag 11 maart was Wout om ca 17.30 plaatselijke tijd (18.30 onze tijd) in het bivak. We hebben geen contact gehad maar volgen dit via de Tracking van de organisator. Verder vind je nieuws op rallymaniacs.nl en de site van de Franssen’s.
Verder hebben we natuurlijk nog de Wereldomroep en Veronica.tv.

Vandaag 418 km te gaan met daarin 3 specials nl van 67 km 54 en 122 km. Eerst mooie pistes waar je makkelijk 80 km per uur kan rijden; ja, Henk Vercoelen kan hier of durft hier 140 rijden maar goed wij doen het wat rustiger. Na dit gedeelte komen we op een soort droogevallen meer te rijden waar de bodem zo vlak en glad is als de zoutvlakte van Amerika. Daarna krijgen we de eerste uitlopers van het Atlasgebergte. Het Atlasgebergte (Arabisch: جبال الأطلس) is een gebergte in het noordwesten van Afrika. Het ligt ten zuiden van de westelijke Middellandse Zee en loopt van west naar oost door Marokko, Algerije en Tunesië. De hoogste toppen reiken tot boven 4000 meter en op sommige van deze toppen ligt dan ook eeuwige sneeuw.
Stenen:
Vandaag staat oa in de briefing Stones stones and stones. Nu ben ik al een mensleven lang een liefhebber van de Rolling Stones dus ok laat maar komen.
Camelbag nogmaals checken, motor checken en wachten op onze Jonathan die het een beetje moeilijker heeft vandaag. Het is nog maar nauwelijks licht en nog erg koud. We gaan nu recht de bergen in het zg Atlas gebergte. Geen enkele struik of grasspriet zie je hier nog alleen stenen en rotsen.
Het pad is echt heel slecht enorm veel stenen sieren het pad tot een afmattende hindernis. Het wordt slechter en slechter. Het zijn niet alleen losliggende stenen maar ook riffels, stukken steen die de grond uitsteken. Na 2 uur rusten we even uit en meteen staat er een bergpygmee van 1,37. Waar komen die gasten toch vandaan denk je dan en als je dan goed kijkt zie hier en daar rook uit een gat in de grond komen. Daaronder wonen ze dus.

Etappe 4: de Eerste dag in Marokko

Geplaatst door admin op 11 maart 2008

Vanmorgen zijn we aangekomen in Nador. Tijdens de tocht hebben we tevens de douane formaliteiten afgehandeld dus we kunnen aan de bak. Tevens hebben we geld gewisseld; de Dirham aangekocht. Vandaag 11 maart rijden we de eerste etappe in Marokko. Het gaat van de havenstad Nador naar Borj de Bel Frissate. Dit over een afstand van 339 km.
Meteen merk je wel dat je in een andere wereld aan het rijden bent. Erg mooi. Vanuit Nador rijden we naar het zuiden. De weg is vol met vrachtverkeer dat rijden we voorbij maar dat is niet ongevaarlijk want verlichtting en richtingaanwijzers: oef dat is minder hier. Verderop worden de wegen meer nationaal dat wil zeggen dat 60 % verhard is en de rest zijn gaten en kuilen en stukken die niet verhard zijn. In het begin is het landschap vrij vlak met stenen maar meer naar het zuiden krijg je meer stenen en word het steeds heuvelachtiger. Stilletjesaan komen we in de lage Atlas, een gebergte met bergruggen tot 2000 meter en verdorie koud.
Het landschap verandert langzaam in ruige plekken camelgras, dor en veel heel stenen.
Dorpjes zijn langgerekt en de huizen zijn opgetrokken uit een soort klei. Kinderen spelen op straat en de winkels zijn een soort hutten waarvan je denkt nou daar ga je niet makkelijk binnen.
En zo ziet het er in follow live uit (gas ‘dr op Wout):


Ze beginnen nu het bivak te naderen; nr 14 Willy de Greef staat daar al.