• Links:

  • Zoeken

  • Over Wout733:

  • Nieuwe campagne

    Na de stamcel therapie gaan we de draad weer oppakken. Fitter en sterker worden. Er gaat wel wat veranderen oa ik ga geen licentie meer aanvragen bij de KNMV. Na 25 jaar is dat genoeg geweest. Wel blijf ik wat off the road rijden. Ik heb een bijzonder mooie tijd gehad en veel vrienden gemaakt in de Enduro wereld en dat voelt geweldig. Daarlangs ben ik gestart met een nieuwe hobby nl gitaar spelen. Dat is verre van goed dus daar moet op geoefend worden.
  • Meta

Archive for september, 2014

Professor dokter Schouten wil deze fase afsluiten d.m.v. van een PET/CT scan Daarvoor ben ik vandaag 16/9/2014 in het ziekenhuis geweest. PET/CT staat voor  (Positron Emissie Tomografie).Kankercellen en ontstekingscellen verbruiken veel energie en hebben dus veel brandstof nodig in de vorm van suiker (glucose). Tijdens de  PET/CT-scan kreeg ik  een kleine hoeveelheid radioactief glucose (18F-FDG) toegediend . Daarna moest ik 45 minuten geheel roerloos stil liggen zodat het radioactief materiaal niet in de spieren gaat zitten. Hierdoor kan het gebruik van glucose in mijn lichaam in beeld gebracht worden en zodoende   kanker en infecties opsporen. Deze kleine hoeveelheid radioactieve stof is niet schadelijk en ik plas het gewoon weer uit. Dat duurt een dag dus vandaag en morgen ben ik radioactiever dan normaal. Tevens werd een CT Scan gedaan waardoor nog meer duidelijkheid ontstaat . Bij een CT-scan worden er met behulp van röntgenstraling meerdere dunne dwarsdoorsneden van het te onderzoeken lichaamsdeel gemaakt. Mocht het zijn dat er ondanks de pittige behandeling nog rest kankercellen aanwezig zijn dan worden die weer behandeld d.m.v. radiologie.2 dagen later heb ik de uitslag van Professor  dokter Schouten en deze is zonder meer zeer positief. De stamceltransplantatie heeft precies het resultaat opgeleverd wat de doctoren voor ogen hadden. Het maximale resultaat om zijn woorden te gebruiken.Nu maar hopen dat het lang duurt voordat de ziekte zich weer openbaart. De kans daarop is volgens Professor Schouten 50 tot 60% en daarmee aanzienlijk verhoogt. We zijn hier super blij mee. Daarmee is de stamcel therapie afgesloten Allemaal hartstikke bedankt voor de steun gedurende deze vervelende periode.

Het herstel.

Geplaatst door Wout op 2 september 2014

Maag en darmen beginnen  wat beter te gaan met af en toe nog een vervelende irritatie als gevolg  eten dat verkeerd gevallen is.Het slapen gaat nog steeds mondjesmaat een enkele keer echt goed.Soms ben ik gewoon te moe .Het concentratie probleem neemt verder af. Mijn lichaamsgewicht begint zich ook te herstellen ik zit nu nog 8 kilo onder mijn normale gewicht.Vandaag de dag schat ik mijn krachten in tussen de 50 en 60 % in vergelijking met de situatie voor de transplantatie.Al met al ben ik super tevreden en met mij de doctoren in het ziekenhuis.Het komt goed daarvan ben ik overtuigt.