• Links:

  • Zoeken

  • Over Wout733:

  • Nieuwe campagne

    In 2023 lag ik 9 weken in het ziekenhuis waarvan 6 weken op de IC. Daar kwam ik erg verzwakt en mager uit. Daarlangs hebben de medicijnen goed hun werk gedaan maar tevens ook sporen achtergelaten in mijn lichaam. Nu werk ik hard aan het herstel met als doel zo sterk mogelijk weer terug te komen. Dit dmv goed eten en drinken, mediteren met binaural beats, positiviteit, fietsen, fitness en wandelen. Daarlangs mijn gitaarspel/zang te verbeteren want dat is nog erg matig. Tenslotte wil ik bijdragen bij projecten in het ziekenhuis zoals "afvallen minimaliseren tijdens IC" en het herstellen na IC verblijf en podcasten maken.
  • Meta

Archive for februari, 2020

Dag 2

Geplaatst door Wout op 28 februari 2020

Om dat de HB waarde te laag is heb ik vandaag é zakken bloed bijgekregen.( HB rode bloedlichaampjes de transporter van zuurstof vanuit de longen) Ben erg moe geweest vandaag dat heeft waarschijnlijk daar een van de oorzaken in. Voor de rest stijgt de hoeveelheid medicatie per dag.Ik denk dat ik nu aan 12 stuks zit.Het vocht krijg ik nog steeds via het infuss maar daar moeten we dus vanaf.Dus houdt ik nu een lijst bij wat ik drink in welke hoeveelheid .Het moet tussen de 1,5 en 2 liter per dag liggen.Eten nee liever niet en dus val ik per dag 1 kg af

Succes morgen in NK Enduro Enter

Geplaatst door Wout op 28 februari 2020

Morgen is d eneduro van Enter Voor het eerst sind misschien wel 20 jaar zonder mij aan de start Ik wens vanaf deze plek iederen

Dag 0

Geplaatst door Wout op 27 februari 2020

Gisteren heb ik de stamcellen mogen ontvangen van mijn broer Dat as een mooi emotioneel  Je leeft er beiden zo naar toe en dan gebeurt het tocheerst was Hees de donor aan de beurt met de Afrese het ooghsten van cellen Dat begon al om 8.00 uur

Na de betraling werd ik erg moe dat was rond 10.30 Kees de donor wasklaar rond maar moets nog tot 16.00 uur wachtten voordat de stamcellen Arriveerden Onder deskundige leiding van dokter Oostering werden de stamcellen nu bij binnen binnengebracht

Blij dat het voorbij was en danjbaar dta idt kon gebeuren viel ik doodmoe in bed

De avond voor dag 0

Geplaatst door Wout op 25 februari 2020

In het ziekenhuis noemen ze morgen dag 0 van mijn nieuwe leven. Vanaf morgen zal ik bijv. mijn huidige bloedgroep O verliezen en overstappen naar dat van mijn donor. Inmiddels is Jacqueline al hier en dat is natuurlijk een veilige gedachte Hoe zal de dag van morgen eruit zien.

8.00 uur mijn donor meld zich bij de Afrese dienst en het oogsten van de stamcellen gaat beginnen .Er zijn er 4 000 000 per kg lichaamsgewicht nodig en aangezien ik 80 kg weeg wordt er wel wat verlangt van hem.De afgelopen dagen heeft hj spuiten moeten zetten om de aangroei van stamcellen te verhogen.  Morgen vroeg worden die dan uit zijn bloed gevist. Op dit moment is het niet erg prettig voor de donor want er komen rechts en links wel wat pijntjes naar voren. Ik had hem net aan de lijn ..hij ligt ook in bed om er beter mee te kunnen dealen.

8.10 ik krijg een lichaamsbestaling om mijn imuum systeem en het beenmerg stil te leggen. Het imuum sisteem moet morgen toestaan dat de cellen van de Donor zich nestelen in mijn lichaam en het beenmerg moet geen stamcellen meer maken.

13.00 ——16.00 uur de stamcellen worden bij mij geplaatst.Dat kan risicovol zijn maar daar gaan we niet vanuit .

Daarna gaat het over het feit dat mijn lichaam de stamcellen van mijn donor omarmt en zeker niet afstoot.Daarvoor slik ik vanaf vijdag 6 flinke pillen per dag en dit gaat door tot ergens in juni

Als er geen complicaties plaats vinden mag ik vlug naar huis . Het idee hierachter is dat in zo een ziekenhuis vele bacterien rondzwarven terwijl die van thuis daar ben je aan gewend. Aangezien mijn weerstand erg laag is ..is dit natuurlijk een voordeel.

Thuis aangekomen zullen we erg voorzichting moeten zijn. Zo weinig mogelijk bezoek Zeker geen zieken mensen binnen laten bijv met een hoestbuisje Dan kan al fataal zijn. Handen wassen en kien zijn op wat er gebeurt bijv temperatuur verhoging. Dus als je wilt  komen van te voren bellen en niet bellen als je zelf iets onder de leden hebt.

Klinkt misschien allemaal overdreven maar wij zijnvastbesloten deze kans te pakken…Whatever…

Bedankt voor de support en belangstelling zover Nu moet het gaan gebeuren.

Schema gaat goed

Geplaatst door Wout op 24 februari 2020

Na vrijdag heb ik 3 dagen gehad met chemo behandeling teneinde me klaar te stomen voor de stamceltherapy die voorzien is voor as woensdag.Mijn donor loopt op schema dus hopelijk komt dat ook goed . Morgen heb ik geen chemo dus kan mijn lichaam even diep ademhalen en een beetje herstellen. Het wordt daarna natuurlijk wel spannend. Intussen is het erg leuk dat er diverse acties worden voorgesteld en opgestart.

Bijv Richard van Merchandise.nl heeft op face book een actie gestart waarbij mensen in een paar klikken het harder logo op hun portret zien verschijnen.Erg mmoi en er zijn al erg veel mensen die dat gedaan hebben.Hieronder een voorbeeld


Daarlangs stelt Heidi van de Fitfactory voor om een yoga event op te zetten en de opbrengst te schenken aan mijn Alp d HuZes actie super mooi


Tenslotte is er het voorstel  voor dat Mats Luiten, een van de meest talentvolle jeugd enduro rijder en crosser het Harder logo gaat dragen op het shirt of de motor om meer aandacht te krijgen voor de strijd tegen kanker .

Harder ride onderweg

Geplaatst door Wout op 23 februari 2020

De tocht door Borkel en Schaft en de stop bij MArtijn Verspeek

VID-20200221-WA0071

Aankomst bij de verzorging in Bree

VID-20200221-WA0044

De verzorging in Bree

VID-20200221-WA0070

Vertrek bij de verzorging in Bree

VID-20200221-WA0069

Stop langs het kanaal ivm kapotte tube

VID-20200222-WA0008

Tijdens de rit

VID-20200222-WA0006

We fietsen Maastricht binnen eind in zicht

VID-20200222-WA0007

Aankomst

Geplaatst door Wout op 23 februari 2020

De Harder ride  aankomst bij het MUMC

VID-20200221-WA0072

Dag 3

Geplaatst door Wout op 23 februari 2020

Vannacht veel last gehad van de katheder verdorie jeuk .Vervelend maar na het ervangen van de pleister werd het beter. Vandaag werd de medicatie verder uitgebreid na pillen tegen ontstekingen , schimmel infectie nu tegen de afstoting van onze Kees zijn cellen. Ik ben vanmorgen in de fitness hier geweest 1 uur 30 minuten op de hometrainer super lekker. Chemo karretje moet mee want daar kom ik deze dagen niet vanaf.


Nog contact gehad met de donor, onze Kees, heeft vanmorgen zelf het spuitje gezet.Gisteren had ie nog hulp maar nu is ie los .

Nog een leuke foto gevonden van Henri en ik tijdens onze motivatie schreeuw

dag 2

Geplaatst door Wout op 22 februari 2020

Gisteren is de katheder  geplaatst.Via deze kather komen de chemo maar ook de stamcellen van onze Kees is mijn lichaam.

Is goed gegaan alleen de hechtingen trekken nog een beetje maar het komt goed

Vandaag start de chemo  behandeling .

De Harder ride

Geplaatst door Wout op 21 februari 2020

Vandaag is de harder ride verreden .Vanmorgen waren maar liefst 80 mensen aan  het ontbijt verschenen in de fitfactory uit alle Nederlandse windhoeken. Vrienden familie en kennisen aangevuld met behandelende artsen en zelfs met hun assistenten. Het ontbijt aangeboden door De PLUS van de Huijgevoort en de Fitfactory was top. Daarna werd na de nodige instrukties mbt veiligheid het startschot gegeven door de Donor Kees. Onder de proffesionele begeleidng van de beiden wegkapiteijns werd richting Bree gereden. In Borkel en Schaft weren we 2 maal verrast een maal door Jeroen Jaspers die een fantastisch welkom had georganiseerd en eenmaal door Verspeek installatie die kado’s kwam aanbieden.Daarna werd de tocht hervat richting Bree.InKAuliile werden we verrast door oude collega’s van Fisher Price die suc6 kwamen wensen.Tenslotte kwamen we aan in Bree waar Rob en Lenie de verzorging hadden opgebouwd. Super mooi en lekker. Na de nodige versnaperingen ging het richting MAastricht .Onder kunidge leiding van Ger Jacobs en zijn collega motor rijder werd de weg keurig vrijgehouden .Harald hied van achter een proffesioneel oogje in het zijl. Om 11.55 kwamen we na wat lekke banden aan bij het ziekenhuis.Daar werden we fantastisch opgevangen door Dokter Beckers die ons welkom heette en  een bakje koffie met limburgse vla aanbood .Omstreeks 13.00 moest ik me melden voor ene operatie en was het veent afgelopen. Ik kan me niet voorstellen dat je ooit iemand zo vol met energie kunt aflevenren aan het ziekenhuis als dit .Al die mesnen zoveel positieve energie echt geweldig .Allemaal van harte bedankt Sponsoren begelediers organsatie  deelnemers en volgers Jaspers Auto’s Borkel Belisol Eindhoven,Verspeek installatie Borkel, Fitfactory Eersel PLUS van de Huijgevoort Eersel Luyksgestel , Dommelen, motards,Politie en vooral de deelnemers .Sorry Frank van de schade aan de wagen. Dit was top….


Harder ride

Geplaatst door Wout op 18 februari 2020

Op dit moment hebben we 33 deelnemers Schitterend daarlangs worden we vergezeld van 15 volgwagens die de renners weer ophalen in Maatsricht .

Bijna

Geplaatst door Wout op 14 februari 2020

Nog een week en da ga ik naar Maastricht MMC voor de 2 e stamceltransplantie . Ik bzn blij met deze kans en ga die pakken .Deze week nog sterker worden zodat ik daar kan vlammen