• Links:

  • Zoeken

  • Over Wout733:

  • Nieuwe campagne

    In 2023 lag ik 9 weken in het ziekenhuis waarvan 6 weken op de IC. Daar kwam ik erg verzwakt en mager uit. Daarlangs hebben de medicijnen goed hun werk gedaan maar tevens ook sporen achtergelaten in mijn lichaam. Nu werk ik hard aan het herstel met als doel zo sterk mogelijk weer terug te komen. Dit dmv goed eten en drinken, mediteren met binaural beats, positiviteit, fietsen, fitness en wandelen. Daarlangs mijn gitaarspel/zang te verbeteren want dat is nog erg matig. Tenslotte wil ik bijdragen bij projecten in het ziekenhuis zoals "afvallen minimaliseren tijdens IC" en het herstellen na IC verblijf en podcasten maken.
  • Meta

Archive for juni, 2011

De Erzbergrodeo

Geplaatst door admin op 26 juni 2011

Dit weekend heb ik deelgenomen aan de Erzbergrodeo een fantatisch offroad evenement . De reden dat ik er naar toe gegaan ben is het feit dat Riaan en Botter er is vanuit Zuid Afrika .Ik heb eenmaal beloofd dat als hij de Erzberg ooit ging rijden ik kwam kijken en dus doen we dat .Verder is het zo dat ik benaderd ben door KTM Nederland om met hun mee te gaan wat ik natuurlijk graag doe .Ons team heet de Dutch Lions .De groep bestaat uit  een 40 tal rijders

Vorige  week de KTM helemaal op punt gezet  en donderdag  de reis naar Oostenrijk in de planning opgenomen.Ik moet echter wel voor donderdag 20.00 uur daar zijn want dan sluit de de technische keuring,.Op vrijdag en zaterdag wordt de proloog gereden .Dit zijn de kwalificaties met ruim 1500 deelnemers.De 500 snleste gaan op zondag om exact 12.00 uur startten voor de Erzberg enduro dus die gaan proberen om de finish te bereiken.

Ik kom aan in het dorpje Eisenertz  Nu de naam zegt het al he.Er ligt hier een berg De Erzberg waar men al jaren ijzererts delft .Vroeger werkte in die mijn 2000 mensen nu nog 180 ,alleen die 180 delven meer ijzererts dan ze ooit gedaan hebben.De rden is natuurlijk grotere sterkere machine’s .Echter het gevolg is wel dta het dorpje uitsterft .Vroeger woonde hier 15000 mensen nu nog amper 4000 .De berg ziet er 3 hoekig uit en je ziet de delfwegen liggen van links naar rechts .Daar rijden de vrachtwagens het spul omlaag .Een brede pad waarop de proloog plaats zal vinden.

Tijdens de reis naar (986  km met aanhangertje ) Oostenrijk regent en dondert het erop los typisch Oostenrijks zullen  we maar denken . Nou dat zal wat worden . Bij aankomst blijkt dat het rennerskwartier boven erg vol is en dat er een wachttijd is van een uur voordta je boven bent file dus .Ik besluit dan maar onder te parkeren enwel bij de voetbalclub WSV Eisenertz die mensen hebben het gewoon prima voor elkaar .We kunnen de douche wc en kantine gebruiken en dat voor 10 euro per nacht .Daarbij mooi vlak en geen stenen onder de tent

Daarna  eerst maar eens snel de motor laten keuren De keuring verloopt voorspoedig eigenlijk geen probleem enkel de lampen afplakken .Ik start met startnummer 1540.Daarna  Riaan en Botter opzoeken  .Ze zijn met een groep van 7 man van wie er 2 rijden  . Super leuk ja maar meteen een pintje erbij of 2  ,3.

Oef nu moet ik toch even de Dutch lions gaan zoeken want ja het tentje moet ook ergens staan he want baasje moet ook pitten he.KTM Nederland heeft er echt een feest van gemaakt geweldig . Volgende punt op de agenda is de briefing over de proloog van morgen in de grote tent .De proloog .Gelukkig rijdt onze groep wat ibj elkaar dat is altijd leuker he .1500 rijders startten om de 20 seconden .Als je dat uittelt ja dat zijn we zowat 8 uur bezig en ja hoor dat bleek ook.Ja met nr 1540 ben ik je natuurlijk wat later op de dag aan de beurt .

Riaan moet al veel eerder van start dus daar gaan we dan even kijken .Ik heb mijn mountainbike bij en dat scheelt natuurlijk.Dus trappen we mooi naar de start . Als je naar onderstaande foto kijkt dat zie je de daar de Erzberg .De proloog rijdt in feite rondom omhoog  13,7 km .Het is een goed berijdbare pas waar ontzetten hard over gejakkert wordt .De wedstrijd op zondag gaat gewoon van ondere recht omhoog .

De proloog verloopt voor mij erg goed het gaat prima .Er komen er wel verschillende voorbij gedonderd maar ja dat ben ik intussen gewend .Gelukkig haal ik er ook een paar in!!!!,ok 1 dan?

Uiteindelijk eindig ik op plaats 1140 Nu ja niet slecht als je weet dat er 2000 aan de start staan We zullen het maar positief bekijken .De volgende dag rijdt ik morgens weer en gaat weer beter Alleen ik rem een keer het motortje dood shit….Al met al een van de mooiste enduro’s die ik ooit gereden heb ..Volgend jaar ga ik weer