• Links:

  • Zoeken

  • Over Wout733:

  • Nieuwe campagne

    In 2023 lag ik 9 weken in het ziekenhuis waarvan 6 weken op de IC. Daar kwam ik erg verzwakt en mager uit. Daarlangs hebben de medicijnen goed hun werk gedaan maar tevens ook sporen achtergelaten in mijn lichaam. Nu werk ik hard aan het herstel met als doel zo sterk mogelijk weer terug te komen. Dit dmv goed eten en drinken, mediteren met binaural beats, positiviteit, fietsen, fitness en wandelen. Daarlangs mijn gitaarspel/zang te verbeteren want dat is nog erg matig. Tenslotte wil ik bijdragen bij projecten in het ziekenhuis zoals "afvallen minimaliseren tijdens IC" en het herstellen na IC verblijf en podcasten maken.
  • Meta

Archive for juli, 2014

Beter en beter

Geplaatst door Wout op 31 juli 2014

De laatste paar dagen gaat het wat beter.Het eten smaakt weer redelijk en kan het perfect verwerken.De moeheid blijft wel daar maar ook daar maak in kleine stapjes vooruit.Ik weet gewoon als ik iets doe daarna gewoon ff moet rusten.Het duurde ff voordat ik dat besefte en ook doe. S’ nachts ben ik wel erg onrustig en dus slaap niet zo schitterend.De wond van de katheder hersteld goed.Ik had graag naar Lommel gegaan dit weekend voor de GP motorcross maar dat is toch te vlug. Dus daar moet ik maar ff passen.Ik heb zoveel mooie motiverende foto”s en mails gekregen.Echt fantatstisch.Hieronder bijv Jan en Marieke met hun vrienden tijdens de zeskamp in Bergeijk die toch een minuutje tijd vonden om mij te steunen super mooi.

Opluchting

Geplaatst door Wout op 28 juli 2014

Het feit dat nu de katheder eruit is is wel een hele opluchting.Altijd in de weg, continue schouderpijn en vervelend bij het slapen ,nee geen fijne situatie .Nu weer wel ff rustig aan doen ivm de wond. Ik heb nu aan de lijve ontdekt wat voor invloed een simpel lichaamsdeel als bijv de  tong  heeft. Vooral als je zo een therapie moet ondergaan.Tijdens en na de chemo kuren werd mijn  tong dikker en dikker zodanig dat het slikken een probleem werd.Het slijmvlies werd een  dikke witte laag die ik dus niet kon thuisbrengen.Het was precies niet van mij zo een rare smaak.De afdruk van mijn tanden tegen de tong werd steeds dieper en dus onstonden er vervelende wondjes in mijn mond.Hierdoor ontstand weer een probleem ivm veelvuldig mond slijm.Vervolgens kreeg ik dit weer in de maag waardoor ik steeds meer misselijker voelde.Verder viel de smaak helemaal weg ,het verschil tussen bijv fruit  en een biefstuk was totaal verdwenen.Toen  de smaak wegviel begon eten te stinken.Ik heb me zelfs enkel malen verstopt onder de dekens als het eten werd binnen gedragen.Gevolg daarvan is weer dat ik verder lichaamsgewicht verloor en steeds zwakker werd.Vandaag de dag begint zich eea te herstellen en begint eten weer te smaken.

De veneuze katheder wordt verwijderd.

Geplaatst door Wout op 23 juli 2014

Morgen wordt in het ziekenhuis dmv een operatie de veneuze katheder verwijderd.Deze is via een operatie op 16 junie aangebracht.Het is een flexibel slangetje ongeveer 20 cm lang en is in de halsader geplaatst.Het is gebruikt  voor het toedienen van  medicijnen,voeding ,chemotherapie  en antibiotica.normaal zit zo een infuus in de onderarm of bijv op de hand.Maar door de veelvoud van producten kan dit dan makkelijk ontsteken.Dit heeft voor mij eigenlijk heel goed gewerkt alleen het drukt natuurlijk ergens tegen een zenuw aan die dan weer uitstraling geeft op de schouder.Vervelend meer niet.Afijn morgen gaat ie eruit gelukkig maar.Een stapke vooruit.

Op en neer gaat het.

Geplaatst door Wout op 19 juli 2014

Ik ben nu bijna 2 weken thuis.Intussen ben ik wat aangesterkt maar nog ik blijf opmerkelijk zwak Ik voel heel erg sterk dat aan de binnenkant van mijn lichaam veel schade is aangericht.Maag ,darmen, maar ook  de ogen en veel moeheid. Bijv. eten,drinken blijft uiterst oppassen wat wel of wat niet reageert in de maag of darmen.Menige keren gaat het verkeerd ondanks dat Jacqueline uiterst zorgvuldig is bij de maaltijdbereiding.Vaak ben ik ook onrustig  en kan me slecht concentreren.Een krant lezen of een stukje lezen duurt te lang.Als er bezoek komt  kan ik mijn gedachte er moeilijk bijhouden.Om nog maar te zwijgen van de nachten.Deze week ben ik weer bij de Professor geweest in het ziekenhuis in Maastricht en heb deze punten op tafel gelegd.Hij beaamde dat dit allemaal normaal is voor deze behandeling en dat het proces bij mij  ondanks alles zeer voortvarend verloopt.Hij was zeer tevreden.Ik minder en zie het eigenlijk als volgt; 2  stappen vooruit en 1.95 terug uit.Dus ja we gaan vooruit maar ik wil zo graag sneller maar ik zal dit moeten accepteren.Hoe lang ? …….Volgens de Professor……

Na een week thuis……

Geplaatst door Wout op 15 juli 2014

Het is een redelijke week geweest.De situatie is zoals die is en dat geeft  last.Misselijkheid,duizeligheid,scherpe maag en darmen enz. en daarbij soms echt moe.Ik probeer mijn hoofd zo te programmeren dat ik alleen de positieve dingen opsla en de rest te accepteren zoals ze zijn.Stapje voor stapje ga ik vooruit  .Natuurlijk veel te langzaam naar mijn zin maar ook dat moet ik in waarde inschatten.Ik heb zelfs al buiten een stukje gewandeld en heb op de elektrische fiets gereden van mijn vrouwke.Gelukkig heb ik Jacqueline die nogal eens aan de rem moet trekken want ja het beestje wil vooruit soms veel en veel te hard.Morgen ben ik weer de hele dag in het AZM in Maastricht.Ik hoop dat onder meer de veneuze katheder eruit mag want dat ding zit lelijk in de weg.Slapen is een crime soms ben ik gewoon te moe…..Al mee al gaat het goed.Geweldig zoals jullie me allen hierin steunen Dat geeft me zoveel positieve power.

De Fitfactory

Geplaatst door Wout op 12 juli 2014

De fitfactory is de fitness school in Eersel waar ik all vele jaren train.Lekker frisse school met leuke medewerkers en fijne medesporters.Er hangt altijd een positieve sfeer en dat werkt stimulerend.Gisteren kwam Marjon een kadootje brengen en wel een zeer speciaal.Ze hebben nl een bezoek van mij aan de  school gefilmd. Kijk maar eens op; 

http://youtu.be/EObJoa97j1g

Neven gevolgen

Geplaatst door Wout op 10 juli 2014

Los van het feit dat je zo`n een behandeling ondergaat ontstaan er stilletjes bijkomende probleempjes Bijv door het vele liggen in bed ontstaat rugpijn en pijn in de ribbenkast.Daarbij ontstaat door  het plat liggen ook een extra druk op de maag en die is net al zo zwak.In het ziekenhuis heb ik 14 dagen voedsel en drinken gehad via het infuus(baxter).Dus het maag darm kanaal raakt leeg en dat moet nu toch wederom opgestart worden.Tja en de spieren die smelten gewoon weg.Daar is niets van over.Tenslotte als je dan over dag te moe bent en gaat liggen kun je in de nacht weer niet vast slapen.Maar goed ik mag niet klagen.Het gaat voorspoedig.Deze keer wil alle collega`s van mij en Jacqueline bedanken voor de steun,hulp en medewerking in deze nare periode.Top collega`s zijn jullie thanks

Stapke voor stapke

Geplaatst door Wout op 9 juli 2014

Heel voorzichtig zijn we begonnen om toch meer voedsel binnen te krijgen.Dat gaat met vallen (spuwen) en opstaan.In ieder geval zijn we erin in geslaagd om de neergaande spiraal van het lichaamsgewicht te doen stoppen en zelfs doen omkeren. 4 weken terug voor de aanvang van de behandeling woog ik 81 kg.Bij thuiskomst maandag waren dat er 64,5 kg.Vanmorgen schoon aan de haak 66 kg .Dus we winnen terrein. Vandaag wil ik Maurice van de Berg bedanken voor zijn nieuwsbrieven.Hij heeft me bijna iedere dag een brief gestuurd met foto,s .Zo stuurde hij prachtige verslagen van de Welsh 2  days enduro waaraan hij deelnam.De belofte heb ik gemaakt dat ik daar volgend jaar ook aan de start sta zo spannend waren zijn verhalen ….Dat wil ik ook gedachte……

Eerste dagje thuis

Geplaatst door Wout op 8 juli 2014

Heerlijk om weg te zijn uit dat ziekenhuis maar tegelijk valt het lelijk tegen.Misschien wil ik wel te snel.Verschrikkelijk moe en zwak.We proberen stilletjes de voeding wat op gang te krijgen want die neergaande spiraal van het lichaamsgewicht moet een halt worden toegeroepen.Groot probleem daarbij is dat alles anders smaakt als vroeger.Maar goed we doen ons best.Allen bedankt voor de vele leuke reacties.Het doet ons beiden erg goed.Super leuk is de actie van Leo Brans en Monique Brans die in Zweden na de gewonnen race van Herlings het raceshirt voor me regelde.Klasse.

Wederom een positief bericht

Geplaatst door Wout op 7 juli 2014

Vandaag  hebben de artsen bekend gemaakt dat de bloedwaardes zo goed zijn dat ik vanmiddag naar huis mag.Super natuurlijk maar ik heb wel een aantal voorwaarden meegekregen omdat het immuun systeem nog zwakjes is.Bijvoorbeeld proberen weg te blijven van groepen mensen.Mensen die verkouden zijn of grieperig proberen te vermijden.Daarbij ben ik ook erg verzwakt dus moet ik genoeg rust pakken.Daarom deze vraag ;wil je langs komen bel eerst ff Jacqueline.Dit is weer een stap de goede kant op.

Wederom een positief bericht

Geplaatst door Wout op 6 juli 2014

Gezien de bloedwaardes goed gestegen zijn mag ik de isolatie verlaten.Ik moet wel uiterst voorzichtig zijn mbt bacteriele infecties.Dus groepen mensen ontwijken maa ook mensen die  verkouden zijn ontwijken etc.Maar toch poeha uit de combuis gelukkig maar.Vandaag werd ik aangenaam verrast door mijn fiets groepje die ff naar Maastricht reden om me op te zoeken.Op de foto Frank,Jes,Frans,Louis en Jeroen. Jeroen Welten staat er niet bij want die moest buiten op de fietsen passen.

dag 12

Geplaatst door Wout op 5 juli 2014

Zo we zijn bij dag 12 aangeland.Belangrijk blijft daar er geen ontstekingen bijkomen nu,Moeiheid overheerst nu daarbij de misselijkheid.Maar ja we gaan vooruit.Allemaal bedankt voor de support.Dat doet me echt heel goed.Zo blijf ik ook mool op de hoogte.Vandaag vertrekt mijn kamergenoot. We zijn op dezelfde dag begonnen maar ze had 4 dagen minder chemo dus is sneller door het proces kunnen gaan.We hebben veel steun gehad aan elkaar.Vanaf dag 1noemden we on    the winning team

Eindelijk een positive bericht van de artsen

Geplaatst door Wout op 4 juli 2014

Vandaag bleken de bloedwaardes goed geklommen te zijn’.Dat is perfect want dat betekend dat het beenmerg de stamcellen heeft aanvaard en ermee aan het werk is gegaan.Vanhier kunnen we were verder.

Dat is perfect

Foto test

Geplaatst door admin op 3 juli 2014

De Nederlandse toppers voor het EK enduro in Italië hadden wel even tijd voor een aanmoediging:

Daar zijn we weer

Geplaatst door Wout op 3 juli 2014

Zoals je gemerkt zult hebben was de website even uit de lucht. Gelukkig heeft Henk van der Spek en Frans van Nunen het weer draaiende gekregen. Let op het is nu  www.wouttheuws.eu geworden. Mannen super bedankt klasse. Met mij gaat het klote .Veel ziek misselijk en noem maar op. Maar hij gaat eraan die bastard. Ik kreeg een mooie film van Wil toegestuurd echt mooi en probeer de link hier in te krijgen. Op dit moment heb 10 dagen niet gegeten ,alles door het infuus. Gevolg 14 kg kwijt.