• Links:

  • Zoeken

  • Over Wout733:

  • Nieuwe campagne

    In 2023 lag ik 9 weken in het ziekenhuis waarvan 6 weken op de IC. Daar kwam ik erg verzwakt en mager uit. Daarlangs hebben de medicijnen goed hun werk gedaan maar tevens ook sporen achtergelaten in mijn lichaam. Nu werk ik hard aan het herstel met als doel zo sterk mogelijk weer terug te komen. Dit dmv goed eten en drinken, mediteren met binaural beats, positiviteit, fietsen, fitness en wandelen. Daarlangs mijn gitaarspel/zang te verbeteren want dat is nog erg matig. Tenslotte wil ik bijdragen bij projecten in het ziekenhuis zoals "afvallen minimaliseren tijdens IC" en het herstellen na IC verblijf en podcasten maken.
  • Meta

Archive for februari, 2009

NK in Holten

Geplaatst door admin op 26 februari 2009

Volgende week zaterdag neem ik deel aan de NK enduro in Holten. Ik heb deze winter toch wel wat getraind voor de Elfstedentocht. Oorspronkelijk was ik ervan overtuigd dat ie oan zou gaan maar niets was minder waar shit …
Afijn nu naar Holten .

733 en 127 =?

Geplaatst door admin op 23 februari 2009

Even wennen maar zo gaat dat eruit zien

Arthur Scargill versus Iron Maggie.

Geplaatst door admin op 23 februari 2009

Het moet in maart 1985 zijn geweest dat ik voor mijn toenmalige werkgever Fisher Price Toys naar Noord Engeland moest voor de transfer van de produktie eenheid vanuit Kaulille. In het dorpje Peterlee had men een bedrijfspand gekocht en daar werd eea opgestart.

Peterlee ligt onder de rook van Newcastle. Daar bivakkeerde ik weken aan een stuk. In de weekend’s bezocht ik dan de omgeving en in een bepaald weekend wilde ik Durban bezoeken. Ondanks dat enkele collega’s uit Peterlee mij adviseerden dat weekend niet naar Durban te gaan, ging ik toch . Een prachtig pittoresk stadje midden in de toenmalige mijnstreek van Yorkshire.

Er was op die dag groot tumult in de stad. Alle vakbonden hadden hun leden, die in de mijnen werkten in de omgeving van Durban, opgeroepen te gaan protesteren in Durban. Op die dag kwam hun grote leider Arthur Scargill, een lelijke man met rood haar en ongelooflijk fanatiek. Die had zo kan ik me herinneren uit zijn speech maar één echte vijand en dat was Maggie Tatcher, the iron lady.

Thatcher was de toenmalige premier van Engeland en had met haar partij, de Tories, de woede op de nek gehaald van de mijnwerkers door een omvangrijk plan op te stellen om stelselmatig alle mijnen in deze regio te sluiten.

Durban ligt in een heuvelachtige omgeving en de groepen mijnwerkers kwamen in colonne’s over de heuvels naar de stad, begeleid door vlaggen en trommels. De mannen deden niets dan schelden, zoals bijv Arthur fuck Maggie etc. De sfeer was angstaanjagend. Ze trokken door de stad een spoor van vernielingen achterlatend, ramen sneuvelden en er werd een flink robbertje gevochten met de politie.
Sindsdien veer ik op als ik iets over Tories en miners hoor. Oei oud zeer …