• Links:

  • Zoeken

  • Over Wout733:

  • Nieuwe campagne

    Zoals eenieder inmiddels wel weet wacht me een pittige behandeling. Teneinde er goed doorheen te komen heb ik een campagne bedacht hoe eea aan te pakken. De naam van de campagne is HARDER genaamd naar de schitterende cd gemaakt door Oscar Pelgrim en de harde kuur die volgt. Het is de bedoeling dat er een positieve energie gevende stroom van flash berichten naar me zullen toestromen. Verder ga ik regelmatig een newsletter via deze site publiceren.
  • Meta

Oei zon vandaag en dat is zo de gehele dag gebleven. Zur sache heet dat ! Vandaag wil de gids ons een weg laten berijden die zelden bereden wordt .Via paadjes waar je eigenlijk geen schaap over omhoog stuurt moet wij ons een weg vinden naar de Penser Joch .

De Penser Joch (Italiaans, Passo di Pénnes) is een bergpas in het Italiaanse Zuid-Tirol. De 2215 meter hoge pas vormt de verbinding tussen het Sarntal ten noorden van de provinciehoofdstad Bozen (Bolzano) en het Wipptal bij Sterzing (Vipiteno). Hemelsbreed is de route over de Penser Joch de kortste verbinding tussen Bozen en het Oostenrijkse Innsbruck. In 1938 kwam de huidige weg, met de aanlegging van het deel tussen de top en Sterzing gereed.De pashoogte is zowel vanuit noordelijke als vanuit zuidelijke richting te bereiken via een goed berijdbare weg. Nabij de top is deze echter af en toe smaller en bochtiger. Vanaf de Penser Joch heeft men een goed uitzicht over de Zillertaler Alpen.

Na deze benenkiller kregen we een afdaling en dan in het dorpje Weissenbach de tweede berg genaamd de Stim.Vandaar gaat de tocht naar de meren in het skigebied op 2000 hoogtemeters.De weggetje die we hier berijden waren er al even voordat ze de mountainbike uitvonden .Daarna eindelijk een fikse beloning nl een fantastische afdaling .Tussen de wijngaarden door en deels over stukken weg die de romeinen in het bos hebben gelegd denderen we omlaag.We komen aan in Lana 12 km onder Merano in een mooi hotel .

Afspraak is dat als we aankomen eerst een groot biertje binnenwerken.We zijn om 9 uur s morgens vertrokken en het is nu 19.15 uur  dus dan kan het onderhand wel he T jonge dat ik dat kan meemaken Een jaar geleden toen we de uitslag kregen bij de Oconloge was zoiets helemaal niet meer aan de orde . Tinus en Jack zijn voorbeeldige maten wel beresterk allebei .Jack is de enige zonder achtervering maar gaat gewoon goed mee omlaag .De fietsen doen het tot op heden perfect Jack had een platte band vandaag.Het groepje is echt helemaal super .Het is zwaar en als je dan niet goed voorbereidt bent of je zit continue te klungelen met de fiets poeh nee niet niks .

Km dag  85,3        
Kmtotaal  156,9        
Gem snelheid  12,36        
Max snelheid  81,49        
Hoogtemeters dag  2340        
Hoogtemeters totaal  4013        
temp boven        
 temp in dal  22        
 max hoogte  2169        
 fietstijd  6uur 53 min        
           

Comments are closed.