• Links:

  • Zoeken

  • Over Wout733:

  • Nieuwe campagne

    Zoals eenieder inmiddels wel weet wacht me een pittige behandeling. Teneinde er goed doorheen te komen heb ik een campagne bedacht hoe eea aan te pakken. De naam van de campagne is HARDER genaamd naar de schitterende cd gemaakt door Oscar Pelgrim en de harde kuur die volgt. Het is de bedoeling dat er een positieve energie gevende stroom van flash berichten naar me zullen toestromen. Verder ga ik regelmatig een newsletter via deze site publiceren.
  • Meta

Kurbelreichen (opwarmen van de spiertjes )
Na een flinke startprocedure kunnen we eindelijk op pad .We zijn met 6 man .3 duitsers ,Klaus ,Harrie en Ralf .Leuke sportieve kerels. wel klote weer vandaag regen regen en nog eens regen.Nog maar 300 km naar het Gardameer en vol goede moed vertrekken we .Nou het begint meteen al leuk 25 km bergop over aanvankelijk asfalt maar later steeds meer grindpaden.Na de Schlegies Speicher moeten we herhaaldelijk van de fiets om te lopen .De laatste 500 meter naar de Pfisscherjoch 2251 meter hoog zijn erg zwaar .Meteen een aanslag op de moraal natuurlijk .

De Pfitscherjoch (Italiaans: Passo di Vizze ) vormt de verbinding tussen de Zamser Grund. En het Valle di Vizze (Pfitschertal) en De pashoogte vormt de grens tussen de Italiaanse provincie Bolzano en de Oostenrijkse deelstaat Tirol. De Pfitscherjoch is met de auto alleen vanaf de Italiaanse kant te bereiken. Ooit was het de bedoeling dat het traject door zou lopen, naar het stuwmeer Schlegeis-Speicher en misschien zelfs verder richting Mayrhofen. Wij komen uit die richting en ja dat zijn enkele paadjes .De weg naar de pashoogte is een goed bijgehouden steenslagweg, berijdbaar voor normale personenauto’s. De weg stijgt snel boven de boomgrens uit. Vanaf dit moment is het uitzicht op de gletsjers van de Gran Pilastro (Hochfeiler) spectaculair. Op de kale pashoogte ligt een groot aantal kleine bergmeren. Er is een groot aantal bergwandelingen in dit gebied uitgezet, erg populair is de tocht naar de 500 meter hoger gelegen Rifugio Gran Pilastro (Hochfeilerhütte).

Als dat zo 300 km moet dan worden het nog donkere dagen.hoor je her den der.Gelukkig zijn Tinus ,Jack en Ik niet zo snel uit ons lood te krijgen..Maar in onze groep begint het toch te piepen her en der .Ja Jes en Frans het is hier wel erg schon. Wel frisjes .Daarna gaan we 30 km omlaag via paden die de militairen gebruiken en grindpaden naar Sterzing. O ja tussendoor een grensovergang gehad .Jack en Tinus zijn meer ervaren in het mountainbiken dan ik alhoewel off road ligt mij natuurlijk wel he. Kurbelreichen warm up …. Op warmertje noemen ze dat poeh. De Cube fietsen doen het zeer goed.

Km dag  71,6        
Km totaal  71,6        
Gem snelheid  12,76        
Max snelheid  66,8        
Hoogtemeters dag  1673        
Hoogtemeters totaal  1673        
Max snelheid  66,8        
temp in dal 21  graden        
temp boven  2 graden        
 fietstijd  5uur 36 min        
           
Comments are closed.