• Links:

  • Zoeken

  • Over Wout733:

  • Nieuwe campagne

    In 2023 lag ik 9 weken in het ziekenhuis waarvan 6 weken op de IC. Daar kwam ik erg verzwakt en mager uit. Daarlangs hebben de medicijnen goed hun werk gedaan maar tevens ook sporen achtergelaten in mijn lichaam. Nu werk ik hard aan het herstel met als doel zo sterk mogelijk weer terug te komen. Dit dmv goed eten en drinken, mediteren met binaural beats, positiviteit, fietsen, fitness en wandelen. Daarlangs mijn gitaarspel/zang te verbeteren want dat is nog erg matig. Tenslotte wil ik bijdragen bij projecten in het ziekenhuis zoals "afvallen minimaliseren tijdens IC" en het herstellen na IC verblijf en podcasten maken.
  • Meta

Alp d’HuZes gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus en wordt doorgeschoven naar 2021. Dat heeft de organisatie van het evenement dinsdagavond bekendgemaakt. Alpe d’HuZes zou dit jaar op 4 juni voor de vijftiende keer plaatsvinden.Volgens de organisatie is het door het coronavirus niet mogelijk een “veilig en verantwoord evenement te organiseren”.

“Het is een zure, maar onvermijdelijke beslissing”, zegt Jan Kouwenhoven, voorzitter van Alpe d’HuZes, in een verklaring. “Velen hadden al rekening gehouden met dit besluit en ik dank alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren die zich met veel passie hebben ingezet om van Alpe d’HuZes dit jaar een enorm succes te maken.”

“Een groot aantal deelnemers doet nu z’n best om kanker te overwinnen of is oud-patiënt”, stelt de voorzitter. “Zij zijn een risicogroep en juist nu mogen zij meer dan ooit rekenen op onze steun.” Ondanks de afgelasting wil de organisatie 4 juni niet onopgemerkt voorbij laten gaan, zegt Kouwenhoven.

Dit jaar zouden 5000 mensen de beroemde Alpe d’Huez in Frankrijk een tot zes keer beklimmen om geld in zamelen voor onderzoek naar kanker. Deelnemers gaan al fietsend, hardlopend of wandelend de berg op en af, die vanwege de vele haarspeldbochten symbool staat voor de moeilijke route die kankerpatiënten moeten afleggen.Tot nu toe haalden de deelnemers zo’n zeven miljoen euro op voor Alpe d’HuZes, zegt voorzitter Kouwenhoven. Vorig jaar stond de teller rond deze tijd op ruim vijf miljoen. Volgend jaar hoopt de organisatie het evenement in te halen, dan vindt Alpe d’HuZes op 3 juni plaats.

1 reactie op “Alp d ‘HuZes 2020 gaat niet door”

Ha, extra trainingstijd tot 3 juni 2021!